Świeżo wyciskane soki fontanną młodości

17 listopada 2016

Soki z wyciskarki

Współcześnie zdrowe soki owocowe można przygotować w domu bez większego wysiłku i z poniesieniem nieprzesadnych kosztów. Opłaca się to robić, ponieważ nie ma lepszej porcji zdrowia.

Zielone szejki

W tak zwanych zielonych szejkach mamy moc błonnika i minerałów, a także kwasu foliowego, który ważny jest dla kobiet w ciąży i wszystkich pań w ogóle. Takie szejki pomagają również w usuwaniu toksyn z organizmu poprawiają nastrój. Co nie jest oczywiście bez znaczenia, ten rodzaj zdrowej przekąski jest bardzo ekonomiczny. Można ją tworzyć przy użyciu wszystkich liści, pędów czy łodyg. Można nawet wykorzystywać mrożonki, więc nie jest to tylko sezonowe urozmaicenie diety.

Świeżo wyciskane soki

Wyciskane na bieżąco soki to najlepszy prezent dla naszego organizmu, jaki możemy mu sprawić. Odpłaci nam niemal natychmiast wyraźnym poprawieniem naszego wyglądu, w tym m.in. poprzez poprawienie kolorytu skóry. Dzięki jednej szklance soku dziennie skóra promienieje, a wszystkie drobne ranki czy zadrapania szybko się goją. Dzięki sokom owocowym można się przygotowywać do ważnych uroczystości. Szklaneczka codziennie na miesiąc przed ślubem zrobi dużą różnicę. W sokach owocowych zakochały się gwiazdy Hollywood, osoby znane z idealnej cery. Co więcej, jest to wehikuł czasu, który nas odmładza dzięki antyutleniaczom oraz witaminie C. Do tego dochodzą jeszcze składniki dbające o naszą wagę i równowagę biologiczną organizmu.

Młoda skóra

Sok z buraka

Nie trzeba się ograniczać tylko do soków pomarańczowych czy jabłkowych. Znakomitym pomysłem będzie nasz swojski sok z buraka. Są to warzywa soczyste, z których wyciska się naprawdę ogromne ilości soku bogatego w przeróżne minerały i witaminy. Sok z buraka jest szczególnie dobry na wątrobę, a jeśli doda się do niego odrobinę jabłka i cytryny staje się niesamowicie wręcz orzeźwiający.

Przepis na koktajl antyoksydacyjny

Obieramy dwie średniej wielkości pomarańcze i dodajemy do nich dwie marchewki. Sok będzie tym słodszy, im więcej marchewek damy. Do tego należy dołożyć dwa jabłka, najlepiej dość kwaśne. Wszystkie warzywa i owoce wrzucamy razem do wyciskarki, a do gotowego soku dodajemy wyciśniętą połówkę cytryny, którą w zasadzie też można obrać ze skórki i wrzucić do wyciskarki. Do smaku dodajemy szczyptę imbiru.

Autor

Paweł Wicher

Redakcja eeeby.pl

To może Cię zainteresować